OGS en Belastingdienst binnenkort in Stuwmeergebied
08 Jun 2014, 00:00
foto
De Belastingdienst en OGS in april op de Marowijnerivier.


De Belastingdienst en commissie Ordening Goudsector (OGS) zullen binnenkort de grootscheepse actie tegen de skalianhouders voortzetten. In april zijn de goudzoekers in het Marowijnegebied aangepakt om hun belastingplicht te voldoen. Enkele 'skalians' zijn toen in beslag genomen.

Gerold Dompig, manager van OGS, zegt aan Starnieuws dat deze maand in het Stuwmeergebied opgetreden zal worden tegen de skalianhouders. "Wij zijn begonnen in het Marowijnegebied, maar we zouden het zeker er niet bij laten. Overal waar er skalians bezig zijn, zal worden aangedaan met de Belastingdienst", verzekert Dompig.

Diverse 'skalians' verrichten mijnbouwactiviteiten in rivieren en op het Stuwmeer. De OGS heeft de skalianhouders geregistreerd. Hierna heeft de Belastingdienst hen opgeroepen om hun belastingverplichtingen te voldoen. Velen hebben hier geen gehoor aan gegeven. Vandaar dat besloten is de skalianhouders in het gebied op te zoeken. Dompig zegt dat succesvol is opgetreden in het Marowijnegebied. De actie naar het Stuwmeer wordt nu voorbereid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May