Coronie krijgt WK helder te zien
07 Jun 2014, 10:00
foto
Het CCC-gebouw wordt 'het WK-stadion van Coronie'.


Bewoners van het district Coronie kunnen hun hart ophalen met de Wereldkampioenschappen voetbal die donderdag begint in buurland Brazilië. Bij het Cultureel Centrum Coronie (CCC) is een moderne antenne geplaatst, waardoor de uitzending van de STVS scherp en helder worden ontvangen.

Tot nog toe was de ontvangst van de staatstelevisie vaag en gebrekkig. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani heeft de technische dienst ingeschakeld om het probleem op te lossen. Ramdhani zegt aan Starnieuws dat jeugdparlementariër Denzel Boldewijn bij een kennismakingsbezoek hem voorhield dat WK- voetbal maar een droom zal blijven voor de Coronianen.

De dc heeft zijn deskundigen aan het werk gezet om te onderzoeken waar het fout ging. Met de nieuwe antenne is het te verwachten dat het CCC-gebouw vanaf donderdag ‘het WK-stadion van Coronie’ wordt. Het gebouw kan 100 personen opvangen. Het CCC-bestuur was voor het idee te vinden en heeft de zaal van het gebouw tegen een lage huur ter beschikking gesteld.

“Vanaf donderdag 12 juni zal WK-voetbal met scherpe beelden te zien zijn in Coronie. De beelden zullen via een beamer op een groot scherm geprojecteerd worden, zodat iedereen ervan kan genieten,” zegt de dc. Er is afgesproken dat de jongeren voorrang krijgen om de WK in het CCC- gebouw te volgen. Per wedstrijddag wordt een vergoeding van SRD 1-, gevraagd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May