Open dag en lezing bij viering Internationale Archievendag
06 Jun 2014, 22:00
foto
Het Nationaal Archief Suriname


Het Nationaal Archief Suriname organiseert in verband met de Internationale Archievendag op 9 juni, een open dag. Er zal een expositie worden gehouden en het publiek zal de gelegenheid krijgen om diverse afdelingen van het NAS (Studiezaal, Restauratie, Film, Video & Audio, Ontsluiting, Microverfilming & Digitalisering, Onderzoek, Relatiebeheer) te bezoeken en kennis te maken met de werkzaamheden van deze afdelingen.

Belangstellenden krijgen ook toegang tot een van de archiefdepots van het NAS. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) zal de nieuwe ruimten van het NAS formeel openen en een toespraak houden over deze dag, die sinds 2011 door het NAS wordt herdacht.
Een andere activiteit in verband met Internationale Archievendag is de lezing in de vergaderzaal van het NAS, door architect Philip Dikland op woensdag 11 juni. Dikland zal het hebben over ‘het belang van het archief van de Dienst der Domeinen’.

De International Council on Archives (ICA), opgericht op 9 juni 1948 onder auspiciën van de UNESCO, heeft tijdens haar algemene vergadering in 2007, 9 juni uitgeroepen tot Internationale Archievendag. De Archievendag is onder meer bedoeld om het publiek bewust te maken van het belang van archieven en beleidsmakers bekend te maken met de voordelen van records management voor goed bestuur en ontwikkeling, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May