Bond bij Belastingen blij met aanpak minister Rusland
06 Jun 2014, 08:00
foto


De bond bij de Dienst der Belastingen heeft zijn actie opgeschort en de leden zijn weer aan het werk. De reden hiervoor is de merkbare verandering in werkomstandigheden sinds het bezoek van minister Andy Rusland van Financiën, deelt een tevreden bondsvoorzitter Steve Ramsaran aan Starnieuws mee. “Zaken worden nu voortvarend aangepakt. We zijn tot nu toe heel tevreden.”

Een week geleden werd het werk in het hoofdgebouw van de Belastingen aan de Van Sommelsdijckstraat neergelegd. Aanleiding was het directe gevaar voor de gezondheid van de mensen die in het gebouw werken. Een rattenplaag nam extreme vormen aan, terwijl het personeel het dagelijkse werk deed zonder basis kantoorbenodigdheden zoals inkt voor de printers. Het computersysteem is verouderd en bij het nog eens uitvallen is het niet gegarandeerd dat informatie te redden zal zijn. Het gebouw heeft te lijden onder achterstallig onderhoud en het terrein loopt vaak onder. Ramsaran noemde de situatie een nationale schande.

De minister heeft zijn misnoegen kenbaar gemaakt, vertelt Ramsaran. “Hij vond de situatie niet acceptabel en heeft ter plekke opdrachten gegeven om bepaalde zaken terstond aan te pakken. Ik zeg u eerlijk, vanaf die dag is er verandering gekomen.” De rattenplaag is onmiddellijk aangepakt en behoort tot het verleden. Er wordt gewerkt aan de riolering. Over andere zaken zijn gesprekken gevoerd en de vernieuwing komt langzaam maar zeker, zegt Ramsaran. “Maar wij houden de vinger aan de pols. Als er weer iets zou misgaan, gaan we het laten merken. Maar nu zijn wij dik tevreden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May