Een verdachte die niet leert uit zijn fouten (update)
06 Jun 2014, 02:00
foto


De verdachte Louis D. die geen onbekende is bij de rechtbank heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting. In 2004 en 2009 heeft hij ook dezelfde strafbare feiten gepleegd.

Louis D. deed zich voor als beveiligingsman van de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, en beloofde aan een zekere Jacob Mohamed dat hij zaken in orde zou maken. Hiervoor bracht hij SRD 450 in rekening en ging ermee vandoor.

Quincy Overman is ook voor de gek gehouden door deze verdachte. Hem werd beloofd om in aanmerking te komen voor een groot rijbewijs zonder daar het bijbehorende examen voor te doen. Om dit in orde te maken voor Overman zou hem SRD 750 in rekening hebben gebracht.
De verdachte heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan deze strafbare feiten. In 2004 had de verdachte meerdere mensen opgelicht voor het verkrijgen van rijbewijzen zonder examens af te leggen.

De officier van justitie Duncan Nanhoe heeft een straf van twee jaar en zes maanden geëist, "omdat deze verdachte niet leert uit zijn fouten". Eerder heeft hij een straf van twee jaar uitgezeten.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May