Vakbeweging bezorgd over verwikkelingen Suralco/Alcoa
05 Jun 2014, 16:00
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47


Vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47, is bezorgd over de situatie rond Suralco/Alcoa. Het tripartiet overleg (vakbeweging en bedrijfsleven) is woensdagavond bijeen geweest om de verwikkelingen te bespreken. De regering had geen vertegenwoordiging, waardoor er geen extra informatie kon worden verkregen. Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu is op een conferentie van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Genève, Zwitserland.

Berenstein zegt aan Starnieuws dat het terugdraaien van de productie van Suralco enorme impact heeft op de samenleving. Bijkans duizend arbeidsplaatsen gaan verloren. Ook toeleveringsbedrijven zullen hieronder lijden. Suralco heeft al een paar honderd mensen afgevloeid. De bond van contractors is aangesloten bij C-47. Ook de werkgever wordt om opheldering gevraagd. Voorzitter van de bond, Murwin Leeflang heeft al contact gemaakt met Suralco om geïnformeerd te worden over de situatie.

"De vakbeweging is direct betrokken bij de situatie. Hetzelfde geldt ook voor het bedrijfsleven. Daarom gaat er een brief vanuit het Tripartiet Overleg naar de president om van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in de bauxietsector", zegt Berenstein. Hij hoopt dat de sociale partners zo snel mogelijk worden geïnformeerd door de regering.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May