Zitting Krijgsraad strafproces Ritfeld uitgesteld naar oktober
04 Jun 2014, 01:00
foto


De zitting van de Krijgsraad waarin de strafzaak van Edgar Ritfeld in het 8 decemberstrafproces zou worden behandeld wordt niet meer gehouden op 28 juli. Deze zaak is nu uitgesteld naar 13 oktober.

Auditeur militair Roy Elgin heeft diverse betrokkenen schriftelijk meegedeeld dat de zitting is verschoven, omdat 28 juli een nationale vrije dag is. Zeer waarschijnlijk zal Ied-Ul-Fitr, het einde van de vastenmaand, dit jaar gevierd worden op 28 juli. In augustus en september is de rechterlijke macht op reces.

Op 7 april kwam de Krijgsraad bijeen, nadat in hoger beroep Ritfeld in het gelijk werd gesteld. Het Hof van Justitie besliste dat de zaak tegen Ritfeld voortgezet moest worden, nadat de Krijgsraad in mei 2012 besloot de rechtszaak te schorsen. Op die dag werd de zaak Ritfeld niet inhoudelijk behandeld. De procesgemachtigden van de nabestaanden hebben de Krijgsraad gevraagd om een actieve rol te krijgen in het strafproces. Zij willen zich mengen in het proces. Zij dringen er op aan om de overige zaken spoedig op de rol te plaatsen, waardoor ze mede bewijslast kunnen leveren.

Op de zitting van 28 juli zou de Krijgsraad antwoord geven op het verzoek van de nabestaanden. Dit zal nu plaatsvinden op 13 oktober. Ritfeld heeft op 7 april al laten weten dat hij geen geloof meer heeft in het strafproces in Suriname. Hij zoekt zijn heil in het buitenland. Ook de nabestaanden hebben te kennen gegeven dat dit proces veel te lang duurt. Zij stappen naar de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens in Costa Rica.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May