Nationale opstelling oppositie én coalitie over bauxietcrisis
03 Jun 2014, 19:02
foto
De oppositiefracties in overleg met elkaar na de schokkende mededelingen van de president over Suralco/Alcoa.


Oppositie én coalitie stellen zich nationaal op in de dramatische ontwikkelingen rond Suralco/Alcoa. Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh zei tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee dat het om een Surinaamse zaak gaat. Hij is het volkomen eens met president Desi Bouterse dat gezamenlijk gebogen moet worden over dit probleem. Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, is ingenomen met de opstelling van de oppositie. Beide fracties stelden voor om een commissie te benoemen die zich zal buigen over het probleem.

Op voorstel van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is staande de openbare vergadering een commissie benoemd. Deze bestaat uit de fractieleiders: Ricardo Panka (Mega Combinatie), Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front), Ronnie Brunswijk (A Combinatie), Paul Somohardjo (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur), Ronny Asabina (BEP), Carl Breeveld (DOE) en Anton Paal, voorzitter van de vaste assembleecommissie van Natuurlijke Hulpbronnen.

De president deelde mee dat een commissie van deskundigen zich buigt over deze kwestie. Er zullen ook internationale consultants worden aangetrokken. Hij liet duidelijk merken het bijzonder op prijs te stellen dat het parlement zich nationaal opstelt en meedenkt over hoe deze zaak aan te pakken. Bouterse zei dat Suriname in de haast honderdjarige relatie met Suralco/Alcoa nooit contractbreuk heeft gepleegd en miljoenen heeft geïnvesteerd voor behoud van de sector.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May