Soemita wenst Wangsabesari veel succes toe
03 Jun 2014, 06:00
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita


KTPI-voorzitter Willy Soemita zegt dat hij ondervoorzitter Oesman Wangsabesari niet aan zijn broekriem zal trekken en vasthouden om de partij niet te verlaten. "Wij hebben alles wat hij wilde gedaan. Hij is op de bijzondere algemene ledenvergadering op 25 mei weer opgenomen in de leiding van de partij. Hij is zelfs lid van het dagelijkse bestuur. Hij wist dat er gesprekken werden gevoerd met diverse politieke partijen. Hij gaf ook zijn zegen aan de motie, die in bestuursverband is besproken tijdens een schorsing. Hierin is aangegeven dat de partij gemachtigd is om samenwerkingsverbanden aan te gaan", zegt Soemita aan Starnieuws.

De KTPI-voorzitter merkt op dat Wangsabesari wist dat er een bestuursvergadering zou worden gehouden afgelopen dinsdag. Hij was in De Nationale Assemblee, maar beloofde te zullen komen. "Wij hebben nog gewacht op hem. Twaalf van de dertien bestuursleden waren aanwezig. Wij hebben op basis van de motie het besluit genomen om de intentieverklaring met de partijen te tekenen, ook al zijn wij nog formeel in de Mega Combinatie", stelt Soemita. Hij wenst Wangsabesari succes toe met de oprichting van zijn nieuwe politieke partij.

Soemita deelt mee dat voordat de intentieverklaring werd getekend met VHP, NPS, SPA, DA91, BEP en Pertjajah Luhur de partij een brief heeft gestuurd naar de overige partners van de Mega Combinatie. Daarin is meegedeeld dat de partij zich voorbereidt op de komende verkiezingen. De partijvoorzitter merkt op dat de samenwerking met de Mega Combinatie ook door hem is getekend. "Maar de president vroeg Wangasabesari om een minister van Jeugd- en Sportzaken voor te dragen. Er is niet eens met ons afgestemd. Zo ga je niet met elkaar om.

Wangsabesari heeft zonder het bestuur te kennen Ismanto Adna voorgedragen als kandidaat", zegt Soemita. "En nu voeren we een partij-opdracht uit om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Als goed democraat had Wangsabesari zich moeten neerleggen bij het besluit van de algemene ledenvergadering. Hij is het enige bestuurslid dat tegen het tekenen en de inhoud van de intentieverklaring is. Volgens Soemita is er niks mis met de inhoud.

U kunt de intentieverklaring hier downloaden.
pdf-icon.gif intentieverklaring.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May