Wangsabesari proclameert binnenkort nieuwe politieke partij
03 Jun 2014, 00:00
foto
Oesman Wangsabesari en leden van KTPI Nieuwe Stijl op een persconferentie.


Oesman Wangsabesari, ondervoorzitter van de KTPI, gaat een eigen politieke partij oprichten, de KTPI Nieuwe Stijl. De partij wordt over een maand geproclameerd. Dit deelde Wangsabesari maandagmiddag mee tijdens een persconferentie in hotel Krasnapolsky. De plannen om van de stroming een heuse partij te maken bestaan al heel lang. De directe reden voor het besluit is de ondertekening van de intentieverklaring voor samenwerking tussen KTPI, VHP, NPS, SPA, BEP en DA91.

“We hebben altijd geprobeerd de eenheid te bewaren en niet om verdeeldheid te brengen. Daarom hadden we afspraken gemaakt dat ik terugkom in de KTPI” legde Wangsabesari uit. “Afgesproken was dat het royement opgeheven wordt, dat ik ondervoorzitter blijf en deel uitmaak van het dagelijks bestuur. Met mij is nooit vergaderd over het tekenen van die verklaring. Als ik er bij was had ik ze wel op andere gedachten kunnen brengen.” Op een vergadering met structuren van KTPI Nieuwe Stijl is besloten om van de stroming een politieke entiteit te maken. De commissie die deze zaak in orde moet maken is ook al ingesteld. “Ik ben met de ondertekening in feite wederom uit het bestuur gezet”, stelt Wangsabesari.

Wangsabesari zegt dat in tegenstelling tot wat Willy Soemita, voorzitter van de KTPI beweerde, de ondertekening van de intentieovereenkomst wel indruist tegen de afspraken gemaakt met de regeercoalitie. “Je kunt niet nu al gaan tekenen terwijl je een regeerovereenkomst hebt tot 2015. Ik sta ook niet achter de inhoud ervan. Je zegt in feite dat je het beleid afkeurt van de regering waar je zelf nog deel van bent. “Ik sta wel in voor alle gevolgen die deze stap teweeg gaat brengen”, zegt Wangsabesari.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May