AAC stapt naar de rechter over aantijgingen rapport OW
02 Jun 2014, 01:00
foto
Een deel van de brief die minister Rabin Parmessar schreef naar raadsman van AAC, Stanley Marica.


De raadsman van het Adviesbureau voor Architectuur en Constructie NV (AAC), Stanley Marica, heeft een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen het ministerie van Openbare Werken (OW). Minister Rabin Parmessar had op een schrijven van de advocaat gesteld geen reden te zien waarom het onderzoeksrapport van het hoofdbureau van de politie ter beschikking moet worden gesteld van het bureau dat ook werkzaamheden heeft verricht.

Marica om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de bewindsman eerder stelde dat AAC niet is besproken door hem of de deskundigen op een persconferentie die op 25 april is gehouden. Hij haalde aan dat AAC volledig is uitbetaald voor de verrichte diensten. De Staat heeft geen enkele relatie meer met het bureau. Er is ook geen actie door de Staat ondernomen tegen AAC. Parmessar weigerde om een exemplaar van het rapport af te staan aan Marica voor zijn cliënt. Eerder had minister Edward Belfort van Justitie en Politie publiekelijk gesteld dat het rapport gepubliceerd zou worden.

Nu is het rapport in de openbaarheid gekomen waarin beschuldigingen worden geuit aan het adres van AAC. Parmessar heeft het rapport overhandigd aan De Nationale Assemblee. Marica zegt dat zijn cliënt zijn goede naam en eer gezuiverd wil hebben. Op grond hiervan is besloten om naar de rechter te stappen. De zaak wordt donderdag in behandeling genomen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May