Technische teams buigen zich over mogelijkheden Suralco
01 Jun 2014, 06:00
foto


Aquilino Paolucci, de regionale president van Alcoa voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, heeft aan regeringsautoriteiten uitleg gegeven over de moeilijke positie waarin Suralco verkeert. Alcoa wil onder andere een hogere prijs hebben voor de energie die geleverd wordt vanuit Afobakka. Ook wil het bedrijf een lagere prijs betalen voor olie die geleverd wordt door Staatsolie.

Paolucci heeft aangegeven dat Alcoa een betere concurrentiepositie moet hebben op de wereldmarkt en daardoor het bedrijf de inkomsten moet opvoeren en bezuinigen moet doorvoeren. Het afvloeien van personeel is ook aan de orde gekomen tijdens het onderhoud donderdag.

Alcoa heeft de problemen die er zijn, op tafel gelegd. Er zijn enkele voorstellen gedaan. Starnieuws verneemt dat technische teams van de regering en Alcoa zich zullen buigen over de mogelijkheden die er zijn. President Desi Bouterse heeft een team benoemd dat zich intensief bezighoudt met dit serieuze probleem waarmee Suriname wordt geconfronteerd. De inzet is het behoud van de bauxietindustrie. Suralco is ruim honderd jaar actief in het land en wil de relatie voortzetten. Nadat zaken grondig bestudeerd zijn, zal er worden geantwoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May