Refos verwacht meer vrouwen in topposities
30 May 2014, 10:00
foto


Karin Refos lanceert vanavond de campagne 'Meer Vrouwelijk Leiderschap in 2015'. Zij heeft diverse personen en instanties gemobiliseerd om de campagne die moet leiden tot het kandidaat stellen van dertig procent vrouwen, te ondersteunen. Refos heeft een project geschreven dat goedgekeurd en medegefinancierd wordt door de Nederlandse ambassade. Intussen heeft zij ook steun gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en assembleevoorzitter Jennifer Simons.

Refos zegt aan Starnieuws dat vrouwen een meerwaarde hebben en dit onderkend moet worden. Het gaat bij haar niet om zonder meer een vrouw plaatsen op een kandidatenlijst. Refos benadrukt dat er genoeg vrouwen zijn met capaciteiten, maar ze komen niet aan bod. Suriname is behoorlijk achteruitgegaan in vergelijking met 2000, wat de positie van vrouwen betreft in de politiek. Deze positie moet bij de komende verkiezingen worden verbeterd.

Met verschillende politieke partijen worden gesprekken gevoerd. Er zullen diverse debatten gehouden worden om de nationale bewustwordingscampagne te promoten. De launch vindt op grootse wijze plaats. Naast toespraken van de Nederlandse zaakgelastigde Ernst Noorman, zullen ook minister Edmund Leilis van Binnenlandse zaken en assembleevoorzitter Simons het woord voeren. Algemeen directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, zal het succesverhaal van het bedrijf plaatsen in genderperspectief. Vrouwen vervullen bij Staatsolie een belangrijke rol tot in de top van het bedrijf. Refos legt uit dat niet alleen meer vrouwen gewenst zijn op het politiek-bestuurlijk topniveau, maar ook in het bedrijfsleven. Hetzelfde geldt voor raden van commissarissen.

'Meer Vrouwelijk Leiderschap in 2015' behelst onder andere dat er twee- maandelijkse debatten zullen plaatsvinden. De bedoeling is dat deze campagne, die dwars door elke politieke partij loopt, 'een hype' wordt. Politieke partijen, bedrijfsleven en verschillende trekkers zijn reeds benaderd over hun visie over meerwaarde van vrouwen in hun partij, organisatie of bedrijf. Refos verwacht dat het resultaat van deze campagne duidelijk zichtbaar zal zijn op de kandidatenlijsten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May