Minov beëdigt eerste vertrouwensinspecteur
29 May 2014, 18:30
foto
Josefien Doerasim legt haar belofte af. Uiterst links Tanja Boerleider, rechts minister Ashwin Adhin. (Foto: Minov)


Tanja Boerleider en Josefien Doerasim – Wongsodikromo zijn door de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Ashwin Adhin, beëdigd als respectievelijk inspecteur en vertrouwensinspecteur. Boerleider wordt hiermee de eerste vertrouwensinspecteur bij het ministerie. Zij zal zich bezighouden met extreme probleemgevallen binnen het basisonderwijs.

De nieuw aangestelde inspecteurs zeggen enthousiast te zijn over hun te leveren bijdrage aan het onderwijs. Het werk van een vertrouwensinspecteur is zeer breed, zegt Boerleider. “Vaak zijn mensen heel bang om stappen te ondernemen. Een slachtoffer zal niet heel gauw bepaalde traumatische ervaringen aangeven en als vertrouwensinspecteur moet ik dit herkennen en opkomen in het belang van het kind.”

Waarnemend hoofd van de afdeling Inspectie, John Koorndijk, benadrukt het geheimhoudingsaspect van de werkzaamheden van de functionarissen. Volgens hem dienen de inspecteurs het werk naar eer en geweten te doen en moeten ze beroepsgeheim hoog in het vaandel dragen. Adhin erkent dat het inspectieapparaat uitgebreid moet worden en is daarom verheugd met de aanwinst. Hij geeft aan dat het beleid erop gericht is om ook dit apparaat te decentraliseren. Er wordt gezocht naar capabele mensen voor deze afdeling, zegt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May