Rechtsstaat hoog in het vaandel van nieuwe combinatie
29 May 2014, 09:58
foto
De leiders van de zeven politieke partijen tekenen de intentieverklaring. (Foto: René Gompers)


De voorzitters van de VHP, NPS, SPA, DA91, BEP, Pertjajah Luhur en KTPI hebben vanmorgen in hotel Marriot een intentieverklaring getekend om op regionaal niveau samen te werken. Er kunnen volgens de coördinator van het Nieuw Front, Chan Santokhi, kunnen meer partijen toetreden tot deze coalitie. De rechtsstaat en soevereiniteit staan hoog in het vaandel van deze combinatie.

Santokhi antwoordde op een vraag dat de soevereiniteit systematisch is geschonden. Als voorbeeld gaf Santokhi aan het Tigri-gebied, waar buurland Guyana een andere mening op nahoudt. De regering heeft geen antwoord gegeven op vele vragen die er gesteld zijn. Steeds wordt aangegeven om in 'Comité Generaal' vragen te beantwoorden, maar dit is ook niet gebeurd.

Ook de economische soevereiniteit is volgens Santokhi niet wat het wezen moet. Er worden concessies gegeven aan buitenlandse bedrijven zonder dat er transparantie is hierover. Assembleeleden hebben tientallen brieven geschreven aan de president zonder dat er antwoord wordt gegeven.

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, zei dat er geen sprake is van een goed bestuur. Deze samenwerking moet een goede toekomst garanderen. De combinatie maakt zich op om de regeermacht over te nemen na de verkiezingen van mei volgend jaar. Dit nieuwe blok is al een hele tijd in de maak, deelden Santokhi en Rusland mee. "Een dag nadat de regering aan de macht is gekomen", zei Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May