Koers tuimelt door interventie
29 May 2014, 09:01
foto


De koers van valuta is aan het dalen. Werd er nog enkele weken geleden een verkoopprijs van SRD 3,45 voor de US$ genoteerd, nu ligt die prijs tussen de SRD 3,41 en SRD 3,42.

Remy Bhailal, voorzitter van de Cambiohouders, zegt aan Starnieuws dat de koers inderdaad omhoog ging, “maar er is zwaar gemonitord om die trend te keren.” Hij vertelt dat er regelmatig overleg is geweest met de president van de Centrale Bank van Suriname en de andere banken.

“Daar waar de behoefte aanwezig was, is ingespeeld,” legt Bhailal uit. Aan de standaardbehoefte van de importeurs is tegemoet gekomen. Hij benadrukt dat de cambios continu erbij worden betrokken door de monetaire autoriteiten. “De interventie heeft duidelijk resultaat opgeleverd,” zegt de voorzitter van de Cambiohouders. Reden waarom hij ertoe over is gegaan om tenminste US$ 100 te verkopen aan zijn klanten. “Als mijn vaste klanten duidelijk kunnen aantonen, waar zij meer valuta voor nodig hebben, wordt ook daar ingespeeld.”

Tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee zijn er vragen gesteld over de stijgende koers. President Desi Bouterse heeft toen geantwoord dat mensen moedwillig bezig zijn de koers te stuwen. Tegelijkertijd heeft hij het parlement verzekerd dat de monetaire autoriteiten de situatie scherp in de gaten houden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May