Partij voor Agrariërs meldt zich aan
29 May 2014, 08:00
foto


De Partij voor de Agrariërs (PvdA) meldt zich ook aan voor deelname aan de verkiezing. Deze nieuwe politieke organisatie is op 16 mei 2014 opgericht. Krishnadat Kanhai, voorzitter van de partij en gepensioneerde landbouwer, zegt aan Starnieuws al jaren bezig te zijn met het initiatief om deze partij op te richten. "De tijd is nu rijp", stelt Kanhai heel vastberaden.


De PvdA heeft een aantal doelstellingen, maar de meest belangrijke doelstelling is volgens Kanhai om calamiteitenfondsen op te richten. Het opzetten en in standhouden van een pensioenfonds is ook van belang. De aanpak van deze probleemstukken is cruciaal meent de partijvoorzitter.

Kanhai zegt dat zijn partij open staat om met eenieder samen te werken. Tachtig procent van het bestuur bestaat uit landbouwers. Volgens hem is de partij levensvatbaar. "Geen enkele regering heeft de agrariërs gesteund", zegt Kanhai nadrukkelijk. Hij gaat daar verandering in brengen samen met de leden van de partij. Kanhai geeft ook aan dat de PvdA landelijk zal meedoen met de verkiezingen, omdat de problemen in de landbouwsector het hele land regarderen.

Raissa Pawirodinomo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May