Suriname participeert in Tradewinds 2014
28 May 2014, 16:00
foto
St Lucia was vorig jaar gastheer van de multinationale militaire training, Tradewinds.


Negen mariniers van het Nationaal Leger zullen gedurende tien dagen meedoen aan de multinationale training, Tradewinds 2014. De militaire oefeningen waaraan 17 landen aan deelnemen worden gehouden in Antigua.

Het Amerikaanse Southern Command voert het project uit waarbij er maritieme trainingen worden gegeven. Onderdeel van het programma is ook hoe te reageren bij rampen. De oefeningen worden samen met de Amerikaanse kustwacht en andere instanties gedaan.

Met het project Tradewinds 2014 wordt beoogd om de regionale samenwerking te vergroten om zo de illegale handel tegen te gaan. Ook wordt de kwaliteit van de deelnemende landen verbeterd om complexe, multinationale veiligheidsoperaties te plannen en uit te voeren. Tradewinds versterkt bestaande regionale samenwerkingsverbanden en moedigt het aangaan van nieuwe relaties aan die gericht zijn op het delen van kennis en expertise, terwijl elk deelnemend land mogelijkheden krijgt om zijn capaciteiten in sleutelrollen te vergroten.

Meer dan 300 politiemensen, militairen en vertegenwoordigers van 17 landen zullen participeren in Tradewinds 2014. De landen die meedoen zijn behalve Suriname en de VS, de Nederlandse Antillen , Antigua en Barbuda, Bahama's , Barbados , Belize, Canada, Dominica, Trinidad en Tobago, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Haïti, Jamaica, St . Kitts en Nevis, St. Vincent en de Grenadines en Guyana.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May