Oppositiepartijen wijzen beleid regering categorisch af
28 May 2014, 03:00
foto
President Desi Bouterse en vicepresident Robert Ameerali in een onderonsje. (Foto: Wilfred Leeuwin)


In een uitgebreide motie hebben de fracties van het Nieuw Front en de BEP het beleid van de regering, gepresenteerd in De Nationale Assemblee en de bijbehorende begrotingen voor het dienstjaar 2014, afgekeurd. Zij voerden talrijke argumenten aan waarom ze tegen het beleid van de regering zijn. Het beleid is behalve door de ministers ook door vicepresident Robert Ameerali en president Desi Bouterse verdedigd.

Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) die de motie toelichtte dinsdagavond zei dat veel vragen niet zijn beantwoord. Hij haalde aan dat de rechtsstaat ernstig is ondermijnd door uitlatingen van minister Edward Belfort die niet door de beugel konden. Hij haalde aan dat meest eenvoudige zaken niet worden gerealiseerd. De regering heeft volgens Castelen duidelijk een capaciteitsprobleem.

De fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, zie dat de motie reeds twee weken geleden is gefabriceerd. Hij haalde aan dat de president gisteren duidelijke antwoorden gegeven heeft in het parlement. Het is niet zo dat de regering besloten heeft om tarieven van de Energie Bedrijven Suriname en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, marktconform aan te passen. De motie van de oppositie werd verworpen met 16 stemmen vóór en 26 tegen. DOE, Nieuw Suriname en Pertjajah Luhur hebben zich onthouden.

U kunt de motie hier downloaden.
pdf-icon.gif motie_oppositie.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May