Coalitie vraagt aandacht voor commissie OGS
28 May 2014, 02:00
foto
De oppositie stemt tegen de motie.


Met 26 stemmen vóór en 16 tegen is een motie van de coalitie aangenomen over de begroting. In een motie riep de coalitie op om de begroting van het dienstjaar 2014 goed te keuren. De oppositionele fracties en ook Nieuw Suriname dachten er anders over. Voor veel van de begrotingen hebben alleen de Mega Combinatie en A Combinatie voorgestemd.

De coalitie heeft in de motie de president gevraagd om voort te gaan op het ingeslagen pad van transparantie. Ook werd het staatshoofd gevraagd in de motie om de kwestie van uitgegeven concessies te onderzoeken en op de kortst mogelijke termijn verslag hiervan aan De Nationale Assemblee te doen toekomen.

De fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, merkte bij het verdedigen van de motie op dat aandacht besteed moet worden aan zaken die spelen. Ook moet er een onderzoek worden ingesteld naar de commissie Ordening Goudsector. De coalitie geeft in de motie goedkeuring aan het regeerbeleid.

Radjkoemar Randjietsingh, fractieleider van het Nieuw Front, vroeg zich af wat te doen met zo een motie. Er zijn ontwerpwetten ingediend, maar die zijn nog niet omgezet in beleid, omdat deze eerst goedgekeurd moeten worden. Randjietsingh haalde aan dat de ontwerpwet over het constitutioneel hof in flagrante strijd is met de grondwet. Randjietsingh merkte op dat de regering zich liever nu al over kan geven, want de genadeslag, doelende op de verkiezingen, zal volgens hem hard zijn.



U kunt de motie van de coalitie hier downloaden.
pdf-icon.gif motie_coalitie_begroting.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May