Abdoel wil miljoenen woningbouwfonds
27 May 2014, 22:00
foto


Parlementariër Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) wil dat de regering een woningbouwfonds opricht van SRD 150 miljoen. Hij stelt voor dat van de beleidsmaatregel tot stimulering van ontwikkelingsprojecten, waar SRD 312 miljoen is opgebracht, SRD 120 miljoen wordt weggehaald. Dit moet in een nieuwe beleidsmaatregel worden ondergebracht onder de noemer ‘nationaal huisvestingsplan’.

De volksvertegenwoordiger wijst er op dat het nationaal huisvestingsplan voorschrijft dat er een woningbouwfonds moet worden opgericht, waarvoor SRD 150 miljoen is geraamd. “Dit kan gezien worden als een vorm van besparing en tegelijk investering.”
Het is volgens Abdoel belangrijk dat de grote investeringen die nu worden gepleegd in de woningbouwsector, door zowel de overheid als de private sector goed worden gestructureerd. “Wij kijken uit naar de 4 organieke wetten waarover in het huisvestingsplan is gesproken.”

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons kan zich helemaal terugvinden in deze bijdrage van haar partijgenoot. Zij heeft vaker gepleit dat het woningbouwbeleid van de regering in een structureel plan wordt samengevat en als wet in het parlement wordt aangenomen. “Op deze manier kan ik mij dan helemaal terugvinden in de begroting”, merkte Simons op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May