SOL bedenkt andere manier om Ford Ranger 'weg te geven'
27 May 2014, 11:17
foto


General manager van de SOL, Mark Goede, belooft dat binnen twee weken bekend gemaakt zal worden op welke manier de Ford Ranger alsnog gewonnen kan worden door klanten van de oliemaatschappij. Het forensisch onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het winnende lot vals is. "Hoeveel valse loten er waren tussen de ruim 700.000 is niet duidelijk. De trekking onder toezicht van de Nationale Loterij Suriname is op correcte wijze geschied. Het was in eerste instantie niet te merken dat het lot vals was", zegt Goede.

De SOL ontdekte een dag na de trekking op 19 mei dat er iets vreemds was aan het winnende lot. Er is gelijk aangifte gedaan bij de politie. Uit tactische overweging vroeg de politie om niet direct in de publiciteit te treden. Er zijn intussen mensen verhoord en aanhoudingen verricht. Goede hoopt dat het proces gauw achter de rug is waardoor een nieuwe procedure ingezet kan worden opdat de auto op een eerlijke manier terecht kan komen bij een trouwe klant.

Om aan een lot te kunnen komen, moest er voor minimaal SRD 40 getankt worden bij de SOL. Goede zegt dat deze keer een andere leuke manier bedacht zal worden om de auto weg te kunnen geven. In elk geval zal het geen lotensysteem worden. De procedure moet nog doorlopen worden voordat de auto weer beschikbaar is voor SOL. "Gelukkig was de Ford Ranger niet al overgedragen aan de winnaar met het vervalste lot", verzucht Goede. Hij benadrukt eveneens dat geen enkele medewerker van de SOL betrokken is bij deze fraudezaak. De distributie was uitbesteed. Goede zegt het bijzonder jammer te vinden dat de loterij op deze manier is verlopen. "Ik vind het erg dat door door de vervalsing geen trouwe klant van ons die getankt heeft het voertuig heeft gewonnen", stelt Goede.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May