Challenge Day moet aansporen tot bewegen
27 May 2014, 07:00
foto


Suriname doet woensdag voor de veertiende keer mee aan de Challenge Day. Evenals het vorig jaar zal een 5 km wandel – en trimloop in Paramaribo worden gehouden. De start en finish zijn voor het Willebrod Axwijk sportcentrum. De route gaat langs de straten in de directe omgeving. Het startsein wordt om half zes gegeven.

In de ochtenduren zullen de districtscommissarissen van Noord - Oost en Zuid - West bewegingsactiviteiten met ambtenaren, schoolkinderen en anderen uitvoeren in de omgeving van de commissariaten.

Challenge Day wordt dit jaar voor de negentiende keer in de hele wereld georganiseerd door diverse organisaties die zich bezighouden met Sports For All. Op deze dag voeren mensen in de verschillende landen gedurende minstens 15 minuten ongestoord en ononderbroken een bewegingsactiviteit uit, hetzij individueel of in groepsverband om zodoende de dagelijkse routine te doorbreken.

De bedoeling van deze dag is om mensen te stimuleren meer te bewegen, om zodoende een gezonder volk te creëren. Ook personen met een beperking zullen bij de activiteiten worden betrokken. De organisatie is in handen van het ministerie van Sport – en Jeugdzaken, directoraat Sportzaken, meldt de voorlichting van het ministerie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May