Het uur van de waarheid voor Transvaal
25 May 2014, 09:00
foto


Transvaal en Boskamp zijn in de lopende voetbalcompetitie van de SVB op een gedeelde 8e/9e plaats geëindigd met beiden 18 competitiepunten. De achtste plaats van de ranglijst is veilig, de ploeg die op de negende plaats eindigt moet promotie/degradatie wedstrijden spelen tegen de nummer 2 van de eerste klasse competitie, Botopasie. Om uit te maken wie definitief op nummer 8 en nummer 9 eindigt spelen Transvaal en Boskamp zondag om 18 uur in het Essed stadion de beslissende wedstrijd. De ploeg die zondag wint blijft in de hoofdklasse.

Het Transvaal management zegt aan Starnieuws niets aan het toeval overgelaten te hebben. De complete ploeg inclusief technische staf vertoeft sinds zaterdagmiddag 13 uur in het Emile de la Fuente Sportpark en blijft er tot na de wedstrijd. Er wordt een licht trainingsprogramma afgewerkt terwijl er ruimte is ingebouwd voor teambuilding en motivatie gesprekken. Naast de technische staf en bestuursleden praten ook oud internationals met het team. Team-manager André Mertodikromo en zijn assistent Ricardo van Hetten zijn intensief bezig met de spelers, terwijl coach Wensley Bundel het technische gedeelte van de motivatie voor zijn rekening neemt.

Dit is pas voetbal
Net zoals geheel voetbalminnend Suriname zaterdagmiddag in de ban was van de Champions Leauge finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid, heeft het team de wedstrijd ook gevolgd op groot-beeld tv in het Sportcentrum. Met de coach is er een analyse gemaakt van de wedstrijd en hebben de spelers zich kunnen optrekken aan het spelniveau. “Dit is pas voetbal,” verzuchte assistent team-manager Ricardo van Hetten. Het Transvaal bestuur is erg ingenomen met het initiatief van Voorwaarts, om de problemen binnen het Surinaamse voetbal te bespreken en met mogelijke oplossingen te komen. Op initiatief van Surinames oudste voetbal club hebben enkele teams zich vrijdagmorgen gebogen over de diverse problemen in ons topvoetbal. De gesprekken gaan door en Transvaal participeert hierbij optimaal.

Sinds enige tijd is er een 'beweging' op gang gekomen onder voetballiefhebbers om 'back to the basics' te gaan. De afgelopen week hebben oud-internationals Wiene Schal, Ortwien Pinas en Pietje Frankel in een ontspannen sfeer in een lokaal restaurant, tijdens een motivatie meeting, reeds hun ervaringen gedeeld met de huidige zeer jonge Transvaal hoofdmacht. Transvaal hoopt vandaag te winnen en zo topvoetbal naar een hoger niveau te helpen tillen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May