VCB Para maakt bevolking financieel weerbaarder
23 May 2014, 20:00
foto
President Desire Bouterse en oma Lulu, een vooraanstaande seniore burger, knippen het lintje bij het nieuwe VCB-filiaal door. (Foto: BIC-Para)


President Desiré Bouterse deed vanmorgen de symbolische opening van een dependance van de Stichting Surinaamse Volkscrediet Bank (VCB) in Para. Bouterse roemde de bevolkingsgroei, zelfwerkzaamheid van de bewoners en de potentie voor ontwikkeling van landbouw, handel, toerisme en recentelijk ook woningbouw, van het district. “Para is de ideale plek voor een filiaal van de VCB”, zegt Bouterse.

“Met de nieuwe bankinstelling heeft de VCB de regering ondersteund in het beleid voor decentralisatie en verzelfstandiging. De bevolking van Para wordt ook financieel weerbaar gemaakt. De bank helpt de regering ook om de burger te stimuleren om te sparen en financiële planning. De weg naar duurzame ontwikkeling moet liggen in deze partnerschap”, zegt Bouterse.

Districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, zegt dat de VCB een goede ontwikkelingspartner moet zijn voor Para. “Er is onderhandeling met de bank voor financiering van nieuwe woningen op bouwkavels die worden uitgegeven door de overheid. Een project van pendelbusdiensten die de verschillende ressorten in busverbinding moet brengen wordt ook gefinancierd door de bankinstelling”, bevestigt Miranda.

De VCB-directeur Purcy Clenem, belooft dat de bank verder zal voorzien in makkelijke toegang tot financiële middelen voor werknemers die een girorekening willen openen. De bank zal ook de scholengemeenschappen leren omgaan met geld, kinderen leren wat het nut is van sparen en bezoekers van de dienstencentra faciliteren middels een pinautomaat, kredietverschaffing, financieel advies en diensten, meldt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May