KTPI zondag bijeen over Wangsabesari en samenwerking
23 May 2014, 00:00
foto


De KTPI, die deel uitmaakt van de Mega Combinatie, zal zondag tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering ingrijpende beslissingen nemen. Het belangrijkste agendapunt is het bekrachtigen van afspraken die gemaakt zijn met ondervoorzitter tevens parlementariër Oesman Wangsabesari. Hij wordt opgenomen in het dagelijks bestuur van de partij. Tevens zal ook verslag worden gedaan van besprekingen die de KTPI heeft gevoerd met politieke partijen voor een samenwerking bij de volgende verkiezingen.

Partijvoorzitter Willy Soemita zegt aan Starnieuws dat het bestuur bevoegd is om gesprekken te voeren, maar de structuren zullen uiteindelijk bepalen met wie er samengewerkt zal worden. De KTPI heeft een samenwerking binnen Mega Combinatie tot de volgende verkiezing. Soemita heeft vaak over geklaagd dat hij niet gekend wordt in beslissingen die binnen de coalitie genomen worden. Toen Pertjajah Luhur door president Desi Bouterse uit de coalitie werd gezet, kreeg Soemita slechts een mededeling.

Soemita zegt diverse gesprekken gevoerd te hebben met het Nieuw Front en Pertjajah Luhur. Als partijen akkoord gaan, zal er op 29 mei een intentieverklaring worden getekend. De politicus houdt nog een slag om de arm en zegt dat zondag aan de structuren mandaat zal worden gevraagd over het traject naar de verkiezingen toe. Er zijn geen gesprekken gevoerd met de Nationale Democratische Partij over de voortzetting van de samenwerking na de verkiezing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May