Witsanti heeft leidingwater
22 May 2014, 20:00
foto
Bewoners en SWM-arbeiders werken samen om het dorp Witsanti te voorzien van leidingwater.


“A watra kon, a watra kon,” schreeuwden de bewoners van Witsanti uitzinnig van blijdschap toen het water uit de erfkraan stroomde. Het is voor het eerst dat het inheemse dorp de beschikking heeft over leidingwater.

In de eerste fase van het drinkwaterproject in het dorp zijn ongeveer 92 gezinnen geholpen. In de tweede fase zal het heel dorp zijn voorzien van leidingwater. De bewoners van het dorp zijn zo enthousiast dat ze water krijgen, dat ze de handen flink uit de mouwen steken samen met de werknemers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij NV. Jong en oud, renden op en neer naar de kraan op hun erf om te kijken of er werkelijk water uit de kraan kwam, vertelt Bryan Swedo, voorzitter van de Stichting Witsanti Educatief Centrum.

Hij had de bewoners van te voren ingelicht hoe het allemaal in zijn werk zou komen en wat ze moesten doen als het water mocht komen. “De mensen hebben hard gewerkt, we zijn trots op ze.” De stichting vervolgt haar inspanningen om het dorp te ontwikkelen. Ook aan de verfraaiing wordt gewerkt. Zo worden de straten binnen het dorp met bloemen en palmbomen beplant.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May