Woningen in aanbouw Richelieu nog niet toegewezen
22 May 2014, 04:00
foto
Het kanaal dat naar Richelieu leidt. Aan de linkerkant worden de woningen opgezet.


Mogelijk binnen deze regeerperiode nog zullen 500 woningen zijn opgeleverd te Richelieu. Vooral de oppositie maakt zich zorgen over hoe de toewijzing van deze woningen zal geschieden.

Er zijn ook vragen opgeworpen over de grond waar deze woningen op komen te staan. Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft tijdens de beantwoording van vragen in de tweede ronde van de begrotingsbehandeling in het parlement gezegd dat er in deze kwestie een weloverwogen besluit zal worden genomen.

Ook het voorstel van de oppositie zal worden meegenomen voor verdere bespreking in regeringsverband, zei de bewindsvrouw. De gronden te Richelieu zijn van het Grond Ontwikkelingsbedrijf. De oppositie met name Guno Castelen (NF/SPA) en Hendrik Sakimin (PL) hoopt dat de regering het klaarspeelt om de barrières weg te werken. Hierdoor zal de mogelijkheid worden gecreëerd om de huurwoningcontracten makkelijk om te zetten in huurkoop of koop en komt het uitoefenen van het zakelijk recht beter tot zijn recht.

Volgens minister Amafo is de eerste stap om in aanmerking te komen voor één van de woningen te Richelieu, dat de woningzoekende geregistreerd moet staan bij de Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS). Verder moet de persoon ook voldoen aan de financiële randvoorwaarden. Deze gegevens worden volgens Amafo dan gestuurd naar de banken voor een financiële screening. Op basis van de vergelijking tussen beschikbare woningen en de leningscapaciteit van de woningzoekende, vindt de toewijzing plaats. De minister verzekerde het college dat de toewijzing van de 500 woningen te Richelieu nog niet heeft plaatsgehad.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May