Werkzaamheden voor vlotte inzaai in volle gang
21 May 2014, 08:00
foto
De graafmachine is bezig met het opschonen van serie 23 in de Henarpolder.


De eerste resultaten van het werkbezoek dat minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) afgelopen weekend aan Nickerie heeft gebracht, zijn al duidelijk zichtbaar. Om het watertekort in de Middenstandspolder op te heffen is één van de twee takels van de Middenstandssluis vervangen.

Tot voor kort kon er slechts één deur van de sluis worden geopend waardoor er minder water vanuit de Nickerierivier in het bijna 11 km lange middenstandskanaal kon binnenstromen. Het kanaal dient ook als aan- en afvoerkanaal. De regens zijn nog niet wat ze wezen moeten, dus moet het zoetwater vanuit de rivier zoveel mogelijk benut worden om de 1.500 hectare aan areaal te kunnen bevloeien. Aan de andere kant wordt er ook vanuit het Wageningen pompgemaal water aangevoerd. Op dit moment is een aannemer in opdracht van het ministerie van Openbare werken bezig het ander aanvoerkanaal voor de Middenstandspolder op te schonen.

In het aanvoerkanaal van serie 23 in de Henarpolder is één van de twee nieuwe graafmachines van de NV Surzwam voor de eerste keer ingezet om verstoppingen op te heffen. In de oude situatie zouden er tenminste 2 dagen voorbij gaan voordat dit werk kon worden uitgevoerd. In de Clarapolder serie D, het gebied dat bekend staat als Koulan, is er ook ingegrepen. Tussen de Nanipolder en dit gebied is er een duiker geplaatst die ervoor moet zorgen dat er meer water vanuit de Nanipolder in dit kanaal terechtkomt.

Er zijn al diverse duikers onder de Koulandam geplaatst, maar het is gebleken dat deze nu onvoldoende zijn om het water snel tussen deze twee polders te vervoeren. Met deze kleine ingrepen wil het ministerie van LVV alle problemen voor de boeren uit de weg ruimen om een vlotte inzaai te garanderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May