Imeao Tamanredjo heeft nu ook een simulatielokaal
20 May 2014, 02:00
foto
Simulatielokaal Imeao Tamanredjo. (Foto: Minov)


Imeao Tamanredjo beschikt nu ook over een simulatielokaal waar het praktisch gedeelte van het middelbaar beroepsonderwijs wordt gegeven. Als eerste nam enkele weken geleden Imeao 1 een simulatielokaal in gebruik. In dit lokaal worden situaties in het bedrijfsleven nagebootst en kunnen scholieren op school kennis maken met praktijksituaties.

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling streeft ernaar om elke Imeaoschool te voorzien van een simulatielokaal. Het ministerie benadrukt dat het praktische gedeelte belangrijk is om de scholieren zo goed mogelijk voor te bereiden op een baan. Minister Ashwin Adhin zegt extra aandacht te willen geven aan het beroepsonderwijs. Investeren in studenten komt op de eerste plaats, waarbij infrastructuur nodig is om het maximale uit de studie te kunnen halen. De praktijkervaring die de studenten in de schoolbanken kunnen opdoen, moet er toe leiden dat de opleiding beter aansluit op de behoeftes van het bedrijfsleven.

Waarnemend directeur van Onderwijs, Robert Peneux, hoopt dat door de simulatielokalen de praktijkkennis van de studenten zal verbeteren en dat dit zal leiden tot maximale volwaardige ondersteuning van de maatschappij. Het Avond Imeao is de volgende school die binnenkort ook zal beschikken over een simulatielokaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May