Natin-docenten hervatten werk op basis van principe-akkoord
19 May 2014, 05:40
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL


De Bond van Leraren (BvL) houdt zich aan het principe-akkoord dat is overeengekomen met vicepresident (vp) Robert Ameerali en de vaste assembleecommissie voor Onderwijs. Op grond hiervan hervatten de docenten van het Natuur Technisch Instituut (Natin) vandaag het werk. Dit zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies aan Starnieuws.

Valies geeft aan dat de principe-overeenkomst is bereikt na intensieve gesprekken in het bijzijn van de vaste assembleecommissie. Hierbij waren ook aanwezig minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken en twee adviseurs van de vp. "Wij houden ons aan het akkoord en hebben besloten vandaag aan de slag te gaan", deelt Valies mee. De BvL-leden zijn akkoord gegaan met wat overeengekomen is vrijdag.

De BvL zegt dat afgesproken is dat de acties worden beëindigd, het kort geding wordt ingetrokken en de inhouding op het salaris van docenten die met zwangerschapsverlof zijn, wordt opgeheven. Met minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zou verder worden gesproken over hoe deze kwestie op te lossen. Partijen zijn het met elkaar eens dat de oplossing niet zal worden bereikt aan de groene tafel. "Wij vinden dat de minister zich ook moet houden aan het principe-akkoord dat bereikt is", stelt Valies. "Wij zijn een betrouwbare partner en houden ons aan wat overeengekomen is. Wij verwachten dat de vp stappen onderneemt zodat de minister zich er ook aan houdt", benadrukt de voorzitter van de BvL.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May