Girjasing vraagt RO steiger Kroonenburg te vernieuwen
19 May 2014, 01:00
foto
De steiger van Kroonenburg moet dringend vernieuwd worden. (Foto: ASP)


Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) vraagt aan de minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, om de vernieuwing van de steiger van Kroonenburg mee te nemen in dit begrotingsjaar. De steiger moet dringend vernieuwd worden, omdat deze verzakkingen vertoont. Daarnaast zijn de planken los. Ook het wachthuisje van de steiger zakt de rivier in, doordat de ondersteunende palen dieper in de bodem zijn terechtgekomen.

Al twee jaren vragen de bewoners aan de overheid de steiger te renoveren. Er zijn reeds enkele personen gevallen door de losse planken. ''Ik vraag aan de autoriteit om in te grijpen, voordat dit probleem erger wordt. De lokale bewoners maken dagelijks gebruik van de steiger om hun landbouwproducten in de stad te leveren'', zegt Girjasing. Volgens gewezen districtscommissaris Ingrid Karta-Bink kon de steiger niet worden gerenoveerd, omdat er geen middelen werden vrijgemaakt. Ook het ressortsraadslid Nita Jialal vraagt aan het ministerie haar medewerking te verlenen.

''De bewoners komen dagelijks klagen over de steiger. Wij hebben twee jaren terug ook al onze stem laten horen, maar twee jaren is er niets eraan gedaan en is de steiger dieper gezakt. Een vrouw heeft reeds haar benen gebroken op deze steiger'', zegt Jialal. Girjasing heeft tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling ook in De Nationale Assemblee dit probleem aangekaart. Hij hoopt dat minister Betterson tijdens zijn spreekbeurt wel komt met goed nieuws voor de bewoners.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May