Gezondheidsbeurs Nickerie succesvol
19 May 2014, 02:00
foto
Het publiek bij de stand van Stichting Lobi.


Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft zaterdag samen met het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een succesvolle gezondheidsbeurs gehouden in Nickerie. Op de parkeerplaats tussen de Emmastraat en de Westkanaalstraat is aan het publiek informatie verstrekt over suikerziekte, overgewicht, hoge bloeddruk, gehoortest en nog veel andere zaken.

Er hebben zich meer dan duizend personen aangemeld op de beurs. 680 zijn geweest om geprikt te worden en hun body mass index te berekenen. 85 personen zijn verwezen naar hun huisarts of specialist, de afdeling Geriatrie heeft 64 personen kunnen screenen op hun geheugen en de pedicurist heeft 20 personen behandeld. Jeugd Tand Verzorging heeft ook bij 86 personen het gebit gecontroleerd. De voorlichtingstands van het Bureau voor Alcohol en Drugsbestrijding, PCS , Stichting Lobi, Man United en hiv voorlichting hebben meer dan 300 bezoekers gehad. De bedrijfsleider van het NNC, Glenn Uiterloo, vindt het heel belangrijk dat er aan preventie wordt gedaan, omdat het behandelen van mensen die lijden aan nierfalen een kostbare zaak is.

Directeur Antoine Elias van het LMSZN zegt dat de behoefte aan zo een activiteit groot is. Ongeveer een jaar geleden had het ziekenhuis samen met NNC reeds een infodag gehouden. Elias zegt dat na dit succes hij wel bereid is om deze activiteit tot een jaarlijkse te maken. Er waren 23 stands op de beurs en Subisco en Sita’s supermarket hebben zes gezondheidspakketten ter beschikking gesteld voor een quiz die gehouden werd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May