JCI Paramaribo laat Latour bewegen
18 May 2014, 19:20
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (in het groen) beweegt ook flink mee.


JCI Paramaribo heeft met succes een Healthy lifestyle sportdag gehouden te Stibula, Latour. Het doel van deze activiteit was om de bewoners van Latour en omgeving aan te zetten tot bewegen in hun eigen buurt en hen bewust te maken van een gezonde levensstijl. Het thema van de activiteit was ‘Beweigi ini joe kontren’. De sportdag werd ingeluid door verschillende sprekers zoals de president van JCI Paramaribo, de minister van Justitie en Politie, vertegenwoordigers van Sport en Jeugdzaken en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Allen benadrukten het belang van genoeg bewegen en het hanteren van een gezonde levensstijl.

Diverse organisaties waren aanwezig om de deelnemers informatie te verschaffen over het hanteren van een gezonde levensstijl. Health Control, ministerie van LVV en Stichting Lobi hebben hier invulling aan gegeven. Ruim 200 kinderen van scholen in Latour en omgeving hebben deelgenomen aan de verschillende sportactiviteiten zoals een zumbathon onder leiding van Bernadette van B- fit. Team Bigi Boi onder leiding van Jairzinho Rozenstruik gaf een thaibox demonstratie en de kinderen werden onder begeleiding van sport begeleiders met verschillende spelen bezig gehouden. Als afsluiting vond een wandelloop plaats in de straten van Latour.

De deelnemers lieten op die manier zien dat zij voorstander zijn van het bewegen in je eigen buurt. Staatsolie, Grassalco en Basicone hebben ook bijgedragen tot het succes van dit project. De organisatie blikt tevreden terug op het project.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May