BvL wacht op antwoord Ameerali in kwestie-Natin
18 May 2014, 06:00
foto
Actievoerende docenten van Natin donderdag bij het gebouw van De Nationale Assemblee.


De Bond van Leraren (BvL) beraadt zich over uitspraken gedaan door minister Ashwin Adhin waaruit blijkt dat er geen principe-akkoord is bereikt over uitbetaling lesurenvergoeding aan docenten die met zwangerschapsverlof gaan op het Natin. Voorzitter Wilgo Valies zegt aan Starnieuws dat in het onderhoud met vicepresident Robert Ameerali en de vaste assembleecommissie afgesproken is dat alles wordt teruggedraaid. De BvL wacht op het antwoord van de vicepresident.

Adhin legt uit dat afgesproken is dat de leraren onmiddellijk de staking opheffen. Op basis hiervan wordt het kort geding aangehouden, omdat er dialoog gevoerd wordt. De minister stelt dat over het uitbetalen van extra uren naast het basissalaris (28 lesuren) nog gesproken moet worden. Indien om de tafel geen oplossing wordt bereikt, zal het kort geding wel doorgaan.

Valies vindt dat de minister met powerplay bezig is. Hij blijft er bij dat met de vicepresident een principe-akkoord is bereikt. Dit zou besproken worden met de betrokken partijen. De BvL heeft een ledenvergadering gehouden, waarbij de leden akkoord zijn gegaan dat alles teruggedraaid wordt. Op basis hiervan werd besloten om maandag het werk te hervatten. "Na de reactie van de minister is het nu niet zeker of de lessen zullen starten", zegt Valies.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May