Kampioen Inter Moengo Tapoe sluit af met winstpartij
18 May 2014, 00:00
foto
Captain Jimmy Patrick overhandigt de SVB Digicel Hoofdklasse wisseltrofee aan clubpresident Ronnie Brunswijk.


Haast het voltallige hoofdbestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) was zaterdag aanwezig in het Ronnie Brunswijkstadion om de hoofdprijzen te overhandigen aan kampioen Inter Moengo Tapoe (IMT). De SVB Digicel Hoofdklasse competitie 2013-2014 is weer geschiedenis. In de laatste ontmoeting van de club uit het oosten werd Boskamp uit Saramacca letterlijk met 4-0 van het veld geveegd.

Het was een matige wedstrijd welke door de SVB-voorzitter John Krishnadath werd betiteld als zeer sportief. Voor dit seizoen komt zowel de kampioen als de semikampioen uit het oosten. Excelsior werd semikampioen door met 1-0 te winnen van Leo-Victor.

Captain Jimmy Adadi Patrick kreeg uit handen van Krishnadath de kampioensbeker én de wisseltrofee overhandigd. Krishnadath feliciteerde de kampioen en verwacht dat de internationale spelers van IMT, zoals zij karakter en durf hebben getoond in deze competitie, zich ook zullen inzetten voor de nationale selectie.
Clubvoorzitter Ronnie Brunswijk zei dat dit het zoveelste bewijs is dat het beste voetbal van Suriname thans in Marowijne wordt gespeeld. IMT heeft nu de zesde keer de kampioenstitel in de wacht gesleept. "En wij gaan verder tot we niet meer kunnen", zegt Brunswijk. "Ze moeten ons nu niet meer onderschatten.
Er is eenheid en we zijn een gedisciplineerd team". Hij droeg het kampioenschap op aan het volk van Marowijne. Hij bedankte de supporters van 'Inter' voor hun ondersteuning het afgelopen seizoen, maar bovenal de spelers en de gehele staf.

De wedstrijd
Clarence Plein van Boskamp kreeg halverwege de eerste helft een gouden kans. De bal werd vanuit rechts voorgetrokken. Hij kwam goed inlopen maar kopte onzuiver. Kort hierna kwam IMT goed opzetten vanuit links via Emilio Limon. Hij gaf een voorgetrokken pass aan Kareem 'Caatje' Kwasie die in eerste instantie struikelde over de bal. Hij herstelde zich meteen en kon het eerste doelpunt voor IMT in deze wedstrijd feilloos intikken:1-0.
Boskamp captain Ulrich Reding werd nog even gevaarlijk. Een machtig genomen vrije trap door de captain kon even prachtig worden gekeerd door IMT doelman Obrendo Huiswoud.

In de tweede helft kwam IMT goed op en gaf Claudio Pinas een perfecte pass aan Kwasie die met een schuiver goed afrondde: 2-0. IMT moest op gegeven moment door gevaarlijk spel van Miguel Pama Leiman met 10 man verder. Desondanks maakte de thuisploeg geen fout.

Jungelo Brunswijk brak door vanuit links en speelde Giovanni Waal aan die de bal trapte naar 'Caatje'. Hij wist het net keurig te vinden: 3-0. 'Caatje' kreeg er niet genoeg van. Limon zorgde dit keer weer voor de assist en het werd 4-0. 'Caatje' maakte de hattrick compleet in deze ontmoeting. IMT kreeg de kans om goed uit te lopen en met een hoge score het seizoen af te sluiten. Echter gingen de spelers slordig om met de kansen en werd er te veel gefocust op 'Caatje' zodat hij als topscorer het seizoen kon afsluiten. Als clubtopscorer sluit 'Caatje' dit seizoen af met 16 doelpunten.

Overige uitslagen
Transvaal-Notch 1-1
Excelsior- Leo-Victor 1-0. Excelsior is semikampioen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May