'Verdachte legt steeds tegenstrijdige verklaringen af'
16 May 2014, 12:00
foto


Het Openbaar Ministerie meent dat de verdachte Fayzel M. steeds tegenstrijdige verklaringen aflegt. Astrid Niamat, officier van justitie, zei op de rechtszitting donderdag dat er wel een causaal verband bestaat tussen de dood van het slachtoffer en de verdachte. De link heeft de officier met feiten en bewijzen aangetoond. De verdachte is ten laste gelegd zijn ex-vriendin om het leven gebracht te hebben.

Niamat voerde aan dat de verdachte het slachtoffer in hulpeloze toestand achtergelaten had, de politie niet ingeschakeld had en hoopte dat zij de oever van de Surinamerivier al zwemmend zou bereiken op die bewuste dag. Zij stelde dat er tal van belangrijke bewijsmiddelen is. De verdachte heeft verschillende verklaringen afgelegd bij de politie en in de rechtszaal. Daarnaast was hij bang om de politie in te schakelen, omdat zijn vader en zijn vrouw erachter zouden komen dat hij een relatie had met het slachtoffer. De tas met inhoud van het slachtoffer gooide hij in het Saramaccakanaal. Ook haar mobiel werd weggegooid. Verder bleef Fayzel M. op het mobielnummer van het slachtoffer bellen, zodat de politie hem niet zou vermoeden. Niamat vindt dat moord niet is bewezen, maar doodslag met voorbedachten rade wel.

'Vermoedens; geen bewijzen'
Fayzel M. heeft vanaf het begin ontkend dat hij het slachtoffer, nadat hij haar had mishandeld, in de Surinamerivier had gedumpt. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in de rivier langs de Anton Dragtenweg ontdekt. De verdachte verklaarde eerder op de rechtszitting dat het slachtoffer zelf in de rivier sprong. Zij had volgens hem ook eerder suïcidepogingen ondernomen. Haar familie ontkende dit.

De raadslieden Lilawatie Punwasi en Robby Dens die de verdachte bijstaan, merkten op dat het OM slechts sterke vermoedens, maar geen bewijzen heeft. Punwasi voerde eerder aan dat het pathologische rapport heeft uitgewezen dat het slachtoffer door verstikking omgekomen is. De deskundige heeft aangegeven dat er inwendige bloedingen en kneuzingen waren. Volgens Punwasi had het slachtoffer drie keren zelfmoord geprobeerd te plegen. Vlak voor haar dood had zij haar vrienden verteld dat zij met een vriendin uit zou gaan, terwijl zij met haar ex-vriend Fayzel M. naar een pension was. Zij had volgens de advocaat gelogen, omdat zij bang was dat haar verloofde erachter zou komen dat zij nog een seksuele relatie met Fayzel M. onderhield. Ook zou het slachtoffer volgens Punwasi een dominant gedrag gehad hebben.
Beide advocaten vroegen om uitstel in deze zaak, die op 19 juni verder wordt behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May