Nationaal Jeugdparlement pleit voor dialoog
15 May 2014, 09:30
foto


Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) pleit voor het pad van dialoog in de kwestie van de actie van de leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL). Aan de andere kant zegt het jeugdinstituut dat hij de mening van de leerkrachten respecteert en begrip heeft “voor de situatie van deze belangrijke schakels binnen het onderwijsgebeuren.”

Het NJP zegt dat hij zich nimmer kan terugvinden in zaken wanneer jongeren worden belet om onderwijs te volgen. Dialoog is één van de zaken die leerlingen doorgaans elke dag wordt bijgebracht. “Zonder dialoog kan niets worden bereikt.” Het jeugdorgaan zegt dat dialoog met alle betrokken partijen “naar ons gevoel zeker een positief resultaat zal opleveren.”

In een persbericht zegt het NJP dat hij voorstander is dat het onderwijs zich continueert, om dit schooljaar succesvol te laten verlopen. Het instituut roept alle jongeren op om alle mogelijkheden te creëren om niet achter te raken met de studiestof. “Wij roepen alle leerlingen op om op school te blijven en de leerkrachten ervan te overtuigen dat de lessen voortgang moeten hebben.”

De BvL heeft zijn leden vanmorgen opgeroepen voor een spoed protestvergadering in het bondscentrum aan de Fred Derbystraat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May