Misiekaba: NF gaat niets uit de weg voor eigen belang
13 May 2014, 16:00
foto
Assembleelid André Misiekaba


Assembleelid André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) omschrijft de Nieuw Front (NF) oppositieleden als keiharde, doorgewinterde politici die voor niets uit de weg gaan, zolang zij maar hun politieke belangen behartigd kunnen krijgen. Misiekaba zegt nu negen jaar lid te zijn van het parlement en het Nieuw Front ook als coalitie te hebben meegemaakt.

“Het is misschien een nadeel dat ik tegenover de NF-leden heb gezeten, maar ik ken ze. Ik ga daarom schouderophalend aan hun acties voorbij omdat ze geen indruk op mij maken. Hun gezwaai met documenten, stemverheffing, schreeuwen door de zaal, voorzitter we kennen die politieke opvoeringen”, zei Misiekaba vandaag in de tweede ronde van de begrotingsbehandeling. Het assembleelid
voerde aan dat als hij de oppositie zou moeten geloven, de regering-Bouterse geen verworvenheden heeft. “Niets is minder waar. Het is gewoon de strategie van deze oppositie om de regering zwart af te schilderen en zelf te scoren.

Insinuaties en stemmingmakerij voeren de boventoon”, benadrukte Misiekaba. Waar hij wel aandacht voor wil hebben, zijn constructieve, kritische bijdragen. De parlementariër vraagt het college er aandacht voor dat de vorige regering-Venetiaan door het volk is afgewezen bij de verkiezingen van 2010 en daarbij ook het door haar gevoerde beleid. “Alle partijen in de oppositie, met uitzondering van de BEP, zijn in zetels achteruit gegaan. Deze regering heeft nog een jaar om beleid te maken en ik roep op om dat ook te doen”, zei Misiekaba.

Wapenfeiten
In tegenstelling tot wat de oppositie volgens hem doet voorkomen, zijn er wel degelijk wapenfeiten van de huidige regering. Misiekaba somde onder andere op: de bouw van vele bruggen, landelijke woningbouw, oplossing van een groot deel van het occupatieprobleem, oprichting van een steenslagbedrijf, duizenden kilometers die zijn geasfalteerd, de landelijke bouw van schoollokalen, een buitenlands beleid dat Suriname duidelijker op de wereldkaart heeft gebracht, redelijk financieel beheer en het naschoolse project, met al zijn scherpe kanten. Ook noemde hij de uitgifte van honderden grondpapieren die nu in een versneld tempo plaatsvindt.

Misiekaba stelde ook oog en oor te hebben voor de kritische kanttekeningen die gemaakt worden en die hij zelf heeft. Hij noemde vooral de ordening van de goudsector. “Ik heb mijn kritische kanttekeningen maar ik zou niet zeggen dat we die commissie naar huis moeten sturen”, zei de politicus. Voor wat de criminaliteitsbestrijding betreft, is Misiekaba van mening dat de regering er redelijk in is geslaagd die aan te pakken. De vinger moet aan de pols worden gehouden, omdat elk incident het veiligheidsgevoel in de samenleving kan aantasten. Misiekaba zei ook nog dat niet vergeten moet worden dat de prijzen voor elektra, water en transport stabiel zijn gehouden en dat verplichte financiële schoolbijdrage is afgeschaft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May