AAC krijgt van Parmessar geen inzage in rapport
13 May 2014, 06:00
foto
Het hoofdbureau van de politie in aanbouw aan de Gemenelandsweg.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) is niet van plan om het onderzoeksresultaat van het in aanbouw zijnde hoofdbureau van politie ter beschikking te stellen aan Adviesbureau voor Architectuur en Constructie NV (AAC). Dit laat de bewindsman weten aan de raadsman van het bureau, Stanley Marica. Parmessar stelt dat het onderzoek op kosten van OW is verricht. Er is geen grond aanwezig volgens hem om de resultaten aan derden ter beschikking te stellen.

OW heeft opdracht gegeven aan een consortium van ingenieursbureaus om een onderzoek te plegen. Ook deskundigen van het ministerie hebben een eigen onderzoek gedaan. Zij komen tot de conclusie dat de aannemer zich niet gehouden heeft aan de bestekvoorwaarden. Ook de directievoering is in gebreke gesteld. Volgens Parmessar bestaat er instortingsgevaar. Dit zei hij op een persconferentie op 25 april. Maandag herhaalde hij in De Nationale Assemblee dat "het resultaat van zowel het onderzoek verricht door het consortium als dat van het intern team van het ministerie, vernietigend was: de constructie voldoet niet aan de technische veiligheidseisen en er bestaat instortingsgevaar".

AAC is een van de betrokken bedrijven bij dit project en heeft een advocaat in de arm genomen. De minister zegt in zijn schrijven aan Marica dat op de persconferentie op geen enkele manier geïndiceerd is dat AAC verantwoordelijk of aansprakelijk is voor de staat van het bouwwerk of de kwaliteit van de tot nu toe verrichte werkzaamheden. Hij geeft ook aan dat dit bureau betaald is voor de geleverde diensten. Er is door de Staat geen enkele actie naar AAC ondernomen, naar aanleiding van de onderzoeksresultaten. Er is volgens Parmessar geen enkele relatie tussen OW en AAC. Hij vindt het niet nodig om de onderzoeksresultaten ter beschikking te stellen van Marica.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May