Vrouwen willen acceptatie binnen de gewapende beroepen
12 May 2014, 20:50
foto
Deelnemers Leiderschap Symposium voor Vrouwen in Gewapende Beroepen. (Foto: Raoul Lith)


Bij het Leiderschap Symposium voor Vrouwen in de Gewapende Beroepen, wordt er nagedacht over de rol van elke vrouw in het instituut en hoe zij zich moet profileren. "De vrouwen in de gewapende beroepen zijn serieus van plan hun stempel te drukken op deze organisatie," zei de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, vandaag tijdens haar openingstoespraak.


Het symposium, dat als thema heeft: ‘Ontwikkel jezelf, vergroot de kracht van je organisatie’, is georganiseerd door het ministerie van Defensie. Tot en met woensdag zullen 200 vrouwen die werkzaam zijn in de leidinggevende posities bij het ministerie van Defensie, het Nationaal Leger, het Korps Politie Suriname, de douane, het Korps Brandweer Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren, deelnemen aan het congres.

Uitdagingen
Onderdirecteur op het ministerie van Defensie, Daniëlle Veira, legt uit dat de gedachte achter de bijeenkomst is, dat de vrouwen elkaar stimuleren en beter leren kennen. “Het is van belang om te weten wat de uitdagingen zijn en hoe de vrouwen deze kunnen weerstaan. Ook kunnen ze elkaar tools aanreiken om het beter te doen. De uitdaging voor elke vrouw is om geaccepteerd te worden als een volwaardige partner binnen de organisatie. Binnen het leger bijvoorbeeld, zijn er ondersteunende en operationele functies en tot nu toe zijn de vrouwen alleen geplaatst bij de ondersteunende functies", zegt Veira.

"Deze wetenschap dwingt tot handelen. De defensie organisatie, waar ik leiding aan geef, is een lerende organisatie die groeit en openstaat voor verandering", meent ook Lamuré Latour, minister van Defensie. Latour meldt dat de vrouwen sinds de Tweede Wereldoorlog worden toegelaten tot het Leger. Momenteel zijn er 404 vrouwen werkzaam op het ministerie van Defensie: 209 als burgerpersoneel en 195 als militair. In percentages uitgedrukt is dat 5,4 procent van het aantal medewerkers.

De participanten aan het congres zullen twee dagen lang meedoen aan de sessies ‘positioneer jezelf’ en ‘ontdek je persoonlijke kracht’, verschillende workshops en het gezondheidsforum. Op de laatste dag zijn er sportactiviteiten zoals slagbal en volleybal.

Shantie Badrising
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May