Ook Nickerie herdenkt Dag der Verpleging
12 May 2014, 23:00
foto
De verpleegkundigen van Nickerie hebben kinderen van tehuizen getrakteerd op een warme maaltijd.


Voor het verplegend personeel van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) werden de activiteiten rond de viering van de Dag der Verpleging reeds op 25 april gestart. Vandaag begon de officiële dag met het het hijsen van de Surinaamse vlag en die van de verpleging. Daarna hebben de verpleegkundigen zingend een ronde gemaakt langs alle afdelingen in het ziekenhuis. Tijdens het officiële gedeelte werd gewezen op de grote rol die verpleegkundigen vervullen in de gezondheidszorg. Algemeen directeur Antoine Elias sprak zijn waardering voor de inzet van de verpleegkundigen.

De activiteiten begonnen op 25 april met een lezing 'Relatie chemicaliën gebruik in de landbouw en gezondheid', verzorgd door Ricky Stutgard. Een dag later hield Guno Welzijn een inleiding met als onderwerp 'Normen, waarden, ethiek en beroepscode binnen de verpleging'. De derde lezing op 3 mei, had als onderwerp 'Hypertensie en hart- en vaatziekten', verzorgd internist Jeevan Adhin. Al deze lezingen werden door de Algemene Bond van Verpleegkundigen in Suriname (ABVS Nickerie) gehouden voor de Nickeriaanse samenleving en voor het verplegend personeel van het LMSZN.
Met medewerking van de districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh werden de lezingen gehouden in het Burger Informatie Centrum (BIC) Nickerie.

Op zondag 11 mei, Moederdag, hebben de verpleegkundigen van het LMSZN de kinderen van de twee kindertehuizen, Olga Clarck Kindertehuis en Huize Gaytrie, getrakteerd op een warme maaltijd.

Voor 16 mei staat op het programma de lezing 'Dialyse en de gevolgen daarvan'. De inleider is Faroek Chhangur. Hiermee worden de activiteiten in Nickerie afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May