Brunswijk zegt sorry tegen samenleving en SVB
11 May 2014, 00:00
foto
Ronnie Brunswijk, eigenaar Inter Moengo Tapoe en speler.


"Aan het gehele Surinaamse volk bied ik mijn verontschuldigingen aan, waaronder ook de Surinaamse Voetbal Bond, de fans en de gehele staf van Inter Moengo Tapoe". Woorden van Ronnie Brunswijk, speler en eigenaar van Inter Moengo Tapoe die zich verontschuldigt voor het incident waarbij hij als speler tijdens de SVB hoofdklasse ontmoeting tegen Excelsior vorig weekend te Meerzorg, betrokken was.

"Ik betreur het gebeurde en het was niet de bedoeling om buiten mijn boekje te gaan". Volgens Brunswijk was zijn uitbarsting niet het gevolg van een rode kaart welke een medespeler van de arbiter heeft gehad. Hij heeft hiertegen wel geageerd. "Wat kwaadbloed bij mij heeft gewekt, is het feit dat de vierde official racistische uitlatingen richting de spelers van IMT zou hebben gedaan". Volgens hem hebben de totale IMT bank en de mensen die dichtbij de official waren dit ook gehoord.

Brunswijk zegt dat dit niet acceptabel en ontoelaatbaar is. "Temeer omdat het slechts om sport gaat en dat wij in Suriname dit soort handelen niet accepteren". Hij vindt het jammer dat er geen woord hierover wordt gezegd, maar dat slechts gelet wordt op het feit dat hij heeft uitgescholden. "Ik weet dat ik in de fout ben gegaan en ben niet te groot om dan ook mijn verontschuldigen aan te bieden aan de Surinaamse gemeenschap. Dat er een spuwincident zich heeft voorgedaan is een pertinente leugen", zegt Brunswijk. "Ik heb nimmer op wie dan ook gespuugd. Ik bevestig wel dat ik heb uitgescholden".
Brunswijk is voor twee jaren geschorst door de SVB waarbij het spuwincident ook heeft gegolden. Hij mag in geen enkele hoedanigheid deelnemen aan activiteiten van de SVB. Tegen deze straf is Brunswijk ondertussen in beroep gegaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May