Algoe: Visserijsector verdient aandacht
11 May 2014, 10:00
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV


Naast de landbouwsector verdiend de visserijsector zeer zeker de aandacht. In deze sector is het noodzakelijk dat de mensen getraind worden op het gebied van hygiëne, verwerken, roken en zouten van vis.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft in De Nationale Assemblee aangegeven dat de veersteiger te Boskamp, Saramacca die gebruikt wordt als aanlandingsplaats, in deplorabele staat verkeert. De inheemsen van het vissersdorp Kalebaskreek maken ook gebruik van deze steiger.
Hij deelde mee dat het dorp Kalebaskreek een vrouwenorganisatie heeft en deze getraind kan worden op het gebied van visverwerking. “Investeren in de visserijsector betekent ook dat er arbeidsplaatsen zullen worden gecreëerd,” sprak de bewindsman.

Over de visrokerijen Nickerie en Commewijne zei minister Algoe dat het project in Nickerie bouwkundig al opgeleverd is. Er is al een aanbesteding in de maak voor de inrichting. Voor de visrokerij te Commewijne moesten enkele aanpassingen worden gepleegd, omdat de maatschappij waar de apparatuur was besteld op gegeven moment failliet is gegaan. De bouwwerkzaamheden waren dan ook gepleegd volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Het gebouw moest later worden aangepast aan de nieuwe leverancier van de apparatuur. De rokerijen zijn opgezet met gelden uit het Alba Alimentos Fonds. Minister Algoe: “Met de visrokerijen die aan de normen van de Europese Unie zullen voldoen, zal de export van gerookte vis weer mogelijk zijn.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May