Nutsvoorzieningen Hanna's Lust geactiveerd
10 May 2014, 00:00
foto
Jolanda Godlieb en dochter dolgelukkig met hun nieuwe woning. (Foto: René Gompers)


Rond het woningbouwproject te Hanna’s Lust was er vrijdag veel te doen. Op Kwarasan is een nieuw waterproductiestation van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) geactiveerd, waardoor de huishoudens aangesloten kunnen worden. Daarna is op Hanna's Lust de eerste steen gelegd voor een winkelcentrum, een onderstation van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) in gebruik genomen en zijn ruim vijftig huizen opgeleverd en overgedragen aan de eigenaren.

De ministers Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en Ismanto Adna hebben namens president Desi Bouterse de officiële handelingen uitgevoerd. Zij hebben zich "ondanks het belang van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee tijd gemaakt voor de activiteiten van nationaal belang", deelden Relyveld en Hok mee.

Het waterproductiestation, dat is gebouwd om het woonproject van gezond drinkwater te voorzien, is in werking gesteld door minister Hok. De bouw heeft ruim SRD 7 miljoen gekost, deelde Hok mee.” Adna heeft de eerste steen gelegd voor het winkelcentrum in Hanna’s Lust. Het complex is ruim 6000 vierkante meters groot. Het centrum moet in negen maanden af zijn meldt de projectontwikkelaar John Boodie. “Er is ruimte voor bankinstellingen en de nutsbedrijven. De bedoeling is dat de cohesie tussen de bewoners groter wordt. Dat is vanaf het begin zo gepland. Dat gaan wij nu uitvoeren.”
Het lintje bij het EBS onderstation is geknipt door Hok en Relyveld. Dit onderstation kan naast het project de omgeving in een straal van 15 km van stroom voorzien. Er is genoeg vermogen voor 15.000 huishoudens. Er wordt nu nog geen vijfde deel gebruikt geeft Willy Duiker, waarnemend algemeen directeur van EBS aan. Het neerzetten van het onderstation heeft US$ 6 miljoen gekost.

Geduldig hebben de ruim vijftig personen, op het voor hun belangrijkste moment van de dag, gewacht. Het in handen krijgen van de sleutels van hun woning. Geflankeerd door familie en vrienden begaven de nieuwe eigenaren zich naar hun huizen toen het zover was. Sommigen heel vrolijk en anderen heel rustig.
Jolanda Godlieb is zichtbaar blij. “Ik voel me goed goed goed echt goed want ik heb een huis gevonden”, zegt ze breed glimlachend. Zij heeft van Relyveld de sleutels en documenten van haar woning ontvangen. “Ik ben eindelijk in m’n eigen huis.” Zij gaat er met haar dochter wonen.
Het doet Relyveld goed om de mensen gelukkig te zien. “Op zondag aanstaande, op Moederdag zijn wij op Goede Verwachting. Wij zullen 75 mensen gelukkig maken met hun grondpapieren”, kondigde hij aan.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May