Arbeiders Greenheart weer aan het werk
09 May 2014, 18:00
foto


De stakende werknemers van Greenheart zijn weer aan het werk. De staking werd beëindigd door de bond van werknemers bij het bedrijf, GGWO, die 24% van het personeelsbestand vertegenwoordigt. Greenheart heeft juridische acties ondernomen en er zijn gesprekken met het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) gepland.

Het gaat om 65 medewerkers van de 421 die het werk hadden neergelegd, zegt het bedrijf. De arbeiders werken op de zagerij van Greenheart te Apoera. Zij begonnen de actie op 3 mei na een geschil over werkschema’s. De bosbouwoperaties en de zagerij te Tibiti hebben normaal gefunctioneerd.

Nog in investeringsfase
Greenheart ontkent dat zij inbreuk pleegt op de arbeidswetten binnen zijn operaties. Het bedrijf zegt bezig te zijn met het aanvragen van alle nodige vergunningen om zijn bedrijfsactiviteiten conform de wetgeving uit te voeren. “Greenheart is op de hoogte van het feit dat de huidige en voorgestelde werkroosters op bepaalde operaties goedkeuring vereisen van ATM. Greenheart zal nauw blijven samenwerken met het ministerie om erop toe te zien dat alle bedrijfsactiviteiten plaatsvinden conform de Surinaamse arbeidswetgeving”, zegt Greenheart.

De Surinaamse divisie van Greenheart is nog steeds in de investeringsfase en heeft nog geen winstbijdrage kunnen leveren aan de Greenheart Group, sinds de eerste investeringen werden gepleegd in 2007. Vorig jaar leed de Surinaamse divisie van Greenheart een verlies (na aftrek van belastingen) van wel USD. 16.2 miljoen, staat in het persbericht va het bedrijf.

Greenheart Group Limited staat genoteerd op de beurs van Hong Kong, met een marktkapitaal van USD.52 miljoen. Naast zijn activiteiten in Suriname, heeft hij ook een logging divisie in Nieuw-Zeeland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May