Paniekvoetbal over import basisgoederen
09 May 2014, 12:00
foto
Importeurs zijn op 8 mei gevraagd om een opgave te doen van hun maandelijkse deviezenbehoefte voor import van basisgoederen.


Het kabinet van de vicepresident heeft gisteren aan diverse importeurs van basisgoederen gevraagd wat hun maandelijkse valutabehoefte is. Assembleelid Hesdey Pigot (Nieuw Front/NPS) zei tijdens de begrotingsbehandeling dat importeurs een jaar lang geen deviezen hebben kunnen kopen om de basisgoederen tegen een goedkoop tarief te kunnen importeren.

Pigot zei dat hij zeker naar tien supermarkten geweest is om te onderzoeken of de basisgoederen te krijgen zijn tegen de prijzen die de regering in de overheidskrant publiceert. Het assembleelid is tot de bevinding gekomen dat de meeste producten duurder zijn en diverse goederen, die op de lijst voorkomen, niet eens voorradig zijn in de winkels.

Er was een afspraak gemaakt met het kabinet van de vicepresident en importeurs om de basisgoederen te importeren. De importeurs zouden met een zo klein mogelijke winstmarge deze goederen verkopen. Van deze afspraak is volgens Pigot niet veel terechtgekomen. Nadat hij de opmerking maakte in het parlement, heeft directeur Vivian Gordon van het kabinet van de vicepresident het schrijven gericht naar de importeurs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May