Sluis te Zoelen zakt steeds verder weg
08 May 2014, 23:00
foto
Dagelijks maken velen gebruik van de sluis te Zoelen, terwijl de sluis verder wegzakt. (Foto: ASP)


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft nog steeds geen aanstalten gemaakt om de sluis te plantage Zoelen in Commewijne te vervangen. De plaatselijke bevolking had enkele maanden terug alarm geslagen. De sluis heeft verzakkingen en kan elk moment in elkaar storten.

Het commissariaat van Commewijne heeft tot nog toe geen middelen van het ministerie gehad om een compleet nieuwe sluis op te zetten. Er is af en toe geïmproviseerd door palen als ondersteuning te plaatsen. ''Maar de scheuringen worden met de dag groter en groter. Bovendien is de sluis dieper gezakt'', zegt visser Radj Subrya die in het gebied woont. Dagelijks steken tientallen bewoners de sluis over.

De bewoners van Zoelen leven overwegend van visvangst. ''Het lijkt erop alsof niemand oor heeft voor dit probleem, maar als de sluis instort, komt het heel gebied onder water te liggen en bovendien kunnen we net zo goed stoppen met de visvangst'', zegt Subrya. Hij doet nogmaals een beroep op de autoriteiten om in te grijpen. Het ministerie van Openbare Werken heeft al eerder aangegeven samen te willen werken met het ministerie van RO om de sluis te vervangen. Er zijn al aftastende gesprekken gevoerd tussen de bewindslieden Rabin Parmessar en Stanley Betterson. De bewoners hopen dat nu de begrotingen worden behandeld in het parlement, de volksvertegenwoordigers van Commewijne zullen pleiten voor een nieuwe sluis.


ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May