Parbode: Beschuldigingen parlementariër Cheung misplaatst
08 May 2014, 09:00
foto
Assembleelid Noreen Cheung


Het maandblad Parbode vindt de beschuldigingen gedaan door parlementariër Noreen Cheung (Mega Combinatie/NDP) misplaatst en ongefundeerd. Hoofdredacteur Armand Snijders laat in een brief aan Cheung weten dat hij haar beschuldigingen aan het adres van het blad en een journalist werkzaam bij Parbode ziet als smaad. Snijders schrijft de parlementariër geen enkele reden te zien een rectificatie op te nemen op het artikel waarin volgens Cheung de journalist haar verkeerd heeft geciteerd.

Cheung heeft afgelopen maandag tijdens haar spreekbeurt het blad en de journalist beschuldigd van riooljournalistiek. In een artikel zouden er volgens haar zinsneden opgenomen zijn over haar zienswijze op de amnestiewet die zij niet zou hebben geuit in het interview met het blad. Snijders laat haar in de brief weten een opname te hebben van het interview en dat publiekelijk ter beschikking stelt. Hij adviseert Cheung dan ook, net zoals zij maandag opperde, een diepgaand onderzoek te laten instellen door de procureur-generaal naar het blad en de journalist.

‘Dat u achteraf spijt heeft van wat u heeft gezegd, en dat wellicht in uw naaste omgeving er mensen zijn die daar niet zo gelukkig mee waren, is niet onze verantwoordelijkheid”, schrijft de hoofdredacteur aan Cheung. De parlementariër wordt ervan verweten haar beschuldigingen nimmer te hebben onderbouwd of te hebben aangegeven welke zinsdelen in het artikel verkeerd zouden zijn. Snijders eist van Cheung dat zij publiekelijk haar geuite beschuldigingen terugneemt en zich in de toekomst onthoudt van lasterpraatjes. Snijders benadrukt in zijn brief dat Parbode geen buitenlands blad is zoals Cheung in het parlement stelde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May