Falweg te Jarikaba wordt verhard
08 May 2014, 07:00
foto
Het startsein voor verharding van de Falweg in onder grote belangstelling gegeven.


De bestrating van de Falweg over een lengte van één kilometer in het district Saramacca moet tegen eind augustus rond zijn. Het startsein is woensdag gegeven. Het werk is na een openbare aanbesteding voor SRD 625.508 gegund aan het aannemingsbedrijf AGWW, zegt districtscommissaris van Saramacca, Ravin Jiawan aan Starnieuws.

De Falweg ligt in het ressort Jarikaba. Het startsein is gegeven in aanwezigheid van Jiawan, de leiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, directie en staf van het DLGP projectbureau en de plaatselijke bevolking.

Elk ressort van het district mocht drie straten aangeven die verhard moeten worden. De districts- en ressortraadsleden hebben uiteindelijk voor de Falweg gekozen, omdat er ruim honderd gezinnen in deze straat wonen. Uit alle voorgedragen straten, is deze straat het meest bevolkt.

De lozingen aan weerszijden van de Falweg zullen worden opgehaald en de duikers worden doorgestoken. De bermen worden op profiel afgewerkt. Het wegdek inclusief inritten worden geëgaliseerd en zullen er straatstenen worden gebruikt voor de bestrating. Deze weg is heel belangrijk voor de bewoners van Jarikaba, omdat het een landbouwgebied is en de toegang naar hun economische activiteiten verbetert.

Er is er ook een buurtcomité opgericht. Vijf vrijwillige burgers hebben zich opgegeven en ze zijn door districtssecretaris Ghemradj Jethoe geïnstalleerd. Deze groep zal erop toezien dat de aannemer het werk vlot uitvoert. Daarnaast zullen zij toezicht houden op de kwaliteit van het werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May